partex logo
GER  FRA ENG UK POL IND RUS USA BRA TCH Slovakia

MK9-USB

1. Varför får jag dålig skrift på profilen?
Om maskinen eller profilen är för kall så har skrivhuvudet svårt att föra över färgbandet på profilen. Se till att både profil och maskin har en temperatur på ca 20-24°C. Maskinen kan du även ställa på LOW temp mode som finns under OPTION-knappen.
 
Hög luftfuktighet kan också ha inverkan på skrivkvaliteten. Avvakta att skriva ut dina märken tills dess att luftfuktigheten har gått ner.

2. Varför får jag två stora horisontella streck i texten på de större profilerna?
Då har du råkat ut för vad vi kallar för "Hundbenseffekten".
 
När profilens bredd ligger på gränsen till vad maskinen klarar av, så kan två fåror bildas i över och underkant på profilen. Minska teckenstorleken så att texten inte fyller ut hela märket utan hamnar på mitten.

3. Varför går det inte att använd Compact Flash kortet?
Om det är ett begagnat kort som exempelvis används i en digitalkamera, så måste man formatera om kortet innan det fungerar i maskinen. Öppna mappen Den här datorn och högerklicka på enhetsbokstaven som kortet har fått. Välj formatera. OBS kortet ska formateras i FAT 16.
 
Kortet kan också vara skadat, byt kort och se om det går bättre.
 

4. Varför hamnar inte texten rätt på märket?
Detta kan bero på flera orsaker, beroende på vilken profil man kör på. I första hand, se till att använda dig utav de inställningarna som finns beskrivna i Quick Starten.
 
Om du skriver på PP-profil och på PO-068TW profil så behöver du styrkassetter. Styrkassetterna gör att profilen styrs in bättre i maskinen och att texten hamnar i samma höjd på märket.
 
Saknar du Quick Starten så finns den att ladda ner under valet Ladda ner.
 

5. Varför får jag ett lodrätt streck i texten på vissa märken?
Detta är rätt vanligt på termotransferskrivare. När maskinen stannar upp för att klippa märket så svalnar nålarna som för över färgbandet på profilen. När väl maskinen utfört klippmomentet så hinner den mata fram lite profil innan maskinen börjar skriva igen och man får ett oskrivet streck på ca 1 mm i texten.
 
Man kan inte få detta att försvinna helt, utan man får försöka justera maskinen så att när väl maskinen stannar och klipper ett märke så är skrivhuvudets position i mellan två tecken. 

6. Varför försvinner inte det tunna horisontella strecket på märket? Det finns även kvar när jag byter profil.
Troligtvis så har skrivhuvudet bränt en punkt eller så har huvudet repats. Det enda man kan göra är att skicka in maskinen till Partex så att vi kan byta ut skrivhuvudet
 

7. Varför får jag inte med all märkesinformation när jag läser upp en sparad fil?
Detta kan bero på flera saker. Filen sparas i ett CSV format och olika länder har olika standarder för just detta format beroende på vilket tecken man har för att särskilja decimaler.
 
Det enklaste sättet att fixa detta är att använda sig utav vår mjukvara Winsign. Den finns att ladda ner gratis på vår hemsida till MK9-CE varianterna. En mer avancerad version av Winsign följer med i väskorna till MK9-NG.
 
WinSign hjälper dig att kontrollera att tecken som inte stöds i filformatet läses upp i maskinen samt delar upp filen så att max antal tecken inte överskrids. I mjukvaran till MK9-NG kan man importera fler specialtecken än vad man kan i den enklare versionen till MK9-CE
 

8. Hur får jag tag i de europeiska tecknen så som Å, Ä och Ö mm?
Dessa tecken finns i ett symbolbibliotek och man får fram det genom att trycka på SHIFT och knappen CODE (Diacr)
 
OBS, har man en MK9-CE så kan man inte importera dessa tecken i filer, utan måste gå in manuellt och infoga tecknen efter import.

 

PARTEX MARKING SYSTEMS
Tel +46 551 28000
Fax +46 551 28099
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

PRODUKTER»
WEBSHOP STANDARD»
WEBSHOP MARKONLINE»
LADDA NED»
CERTIFIKAT & DOKUMENT»

 

KONTAKTA OSS»
ÅTERFÖRSÄLJARE»
NYHETER & MÄSSOR»

NYHETSBREV»
FAQ»